JUCIN MAGAZIN

VELIKI BRAT NA TV PINK
2009/02/05,11:57     Pošto je završen Veliki brat VIP 2 počela je Operacija trijumf koja je bila FENOMENALNA. Međutim, pre nje su nas obavestili da će sledeći Veliki brat početi tek 2009 godine.

Ali da li znate na kom TV kanalu? Na PINKU !!! Zvuči čudno ali je istina !!! To sam saznala ovako:Kada sam se jednog jutra probudila i sišla da doručkujem pustila sam moj omiljeni kanal Pink i onda su počele reklame. Na jednoj reklami bilo  je nacrtano oko i ispod njega je pisalo: Veliki brat od sada na TV Pink!!!
     Nisam mogla da poverujem svojim očima! Pomislila sam da mi se možda učinilo, ili sam pebacila kanal B92 ?
     Stvarno nisam znala!
     Dragi čitaoci ako sam slučajno  pogrešila Vi me slobodno obavestite!!!

ISTINA O STIKERIMA
2009/02/04,20:42


     Ako niste znali šta su stikeri saznaćete ukoliko pročitate ovaj članak.
Stikeri su nalepnice koje se lepe po mobilnim telefonima, ali ih deca( kao
na primer moji drugari iz škole ), lepe u albume za fotografije!
     Stikeri mogu biti u  obliku mačaka , bundeva , ribica , slepih miševa ,
winxica i u još mnogo , mnogo oblika.
     Sada ću vam reći koliko stikeri obično koštaju.
Veliki stikeri kod kineza koštaju 50, a mali 30 dinara. Na drugim mestima veliki koštaju 70 ili 100 dinara, a mali 40 dinara.
     A znate li da ako ste na času u školi i listate stikere, nastavnici mogu
 da vam ih oduzmu!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
     A mogu i:
     Da vas pošalju kod direktora!
     Da vam daju ukor!
     Da vam daju manju ocenu iz vladanja,
     ili da vas drže u ćošku do kraja polugodišta!!!
НОВА ГОДИНА -КАКО СЕ ПРИПРЕМИТИ?
2008/12/07,16:24Желите да ваша кућа изгледа најлепше на нову годину? Али како украсити јелку, шта припремити за послужење?

Ево неколико савета!

Како украсити врата ваше куће? Можете купити венац од грана јелке са машницом на врху или једноставно га направите сами. Како га направити? Ако имате једну вееееелику јелку можете јој само мало исећи гранчицу. Гранчицу онда савијте и на врху јој ставите машницу. Ставите и венце на прозоре. Такође, на прозоре можете закачити и светлеће жице! На камину, ако га имате, окачите божићне чарапе, а на поду поставите своје папуче. Верује се да Деда Мраз оставља слаткише у папучама или у божићним чарапама. Напољу можете направити Снешка Белића.

Како украсити новогодишњу јелку?

Окачите на јелку разнобојне украсе и на врху поставите сjајну звезду. Можете ставити и светлеће жице или срме. На прозорима белим спрејом нацртајте јелке, пахуљице или нешто друго. Можете и направити пахуљице! Али како? Узмите један чист бели папир па га пресавијте 3 пута. Онда исеците различите облике. Можете да направите честитке где ћете написати Срећна нова 2009! За десерт, после новогодишње вечере, припремите укусне колаче са чоколадним мрвицама или неку торту!


Срећна нова 2009!!!


О ЧЕМУ ДА ПИШЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕМММММ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
2008/12/06,18:48

Када смо мој тата, брат и ја данас сређивали кућу, у једном тренутку пожелела сам да напишем чланак на блогу. Али нисам знала о чему да пишем! Питала сам тату да ми нешто предложи и он је рекао:“Пиши о светској економској кризи”.Ја сам га питала шта је то светска економска криза? Он је одговорио: “То ти је кад цео свет нема пара”!

Онда сам замолила брата да ми и он предлози неку тему. “Пиши о авионима”!-рекао је брат! Нееећћуууу!!!-одговорила сам му бесно!

Тата је поновио да је светска економска криза кад сви немамо пара. Ја сам опет вриснула:Не жеееееелиииииииммм оо томеее даа пишеееееем!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Брат ми је опет предложио авионе, па зиму, па припрему за дочек нове године...

Нееећууууу!!!!

Тата је рекао:”Ја стварно не знам о чему би могла да пишеш”!

Ни ја”!- придружио му се мој брат.

Тата је изнервирано отишао у WC да попуши цигарету јер му мама забрањује да пуши у соби.

Нисам више знала шта да радим па сам му написала писмо у коме сам га опет питала: О ЧЕМУ ДА ПИШЕМ!

Покуцала сам на врата купатила и рекла: “Стигло вам је писмо!!! Онда сам му предала папирић.

Он га је прочитао и викнуо: Па пиши о овом разговору!И тако сам ипак написала нови чланак!

ЧУДОВИШТА У МОЈОЈ БАШТИ
2008/12/05,21:14

     Увек када желим да са првог спрата моје куће одем на други, замолим тату или баку да ме отпрате. Зашто? Поред степеништа које води до другог спрата налази се вееееееелико двориште са баштом. Увек када чујем да у башти нешто шушка помислим да у њој има много чудовишта!

     Та чудовишта могу да буду мала, велика, средња, виша, нижа, дебела или мршава. И боја њихове коже врло је различита! На пример, тамно зелена, тамно плава, а могу бити и невидљива! Невидљива чудовишта имају веееееееееелииика кљешта на рукама!

     Постоје чудовишта која се зову Биљкоједи! Онa су боје биљака и имају цветове на врху главе и на рукама.

     Постоје чудовишта која су толико ситна да су скоро невидљива али зато имају јако велике зубе! Виде им се само ти зуби!

     Нека се зову Дугоканџе зато што имају веома дуге и оштре канџе! Нека су усклађена са травом и са цвећем па им се само очи виде. Зато их ја зовем Камелеони.

     Једно чудовиште зове се Јегуља и оно има највећу моћ!

    Једном када сам са татом силазила на први спрат, чула сам како у једном белом цвећу нешто шушти! Није било ветра ! Мислим да је шуштало чудовиште које се зове Камелеон!     Искрено, никад их нисам видела својим очима, али верујем да постоје!

И плаше ме кад год помислим на њих!!!
КАКО НАЈЛАКШЕ МОЖЕ ДА СЕ ЗАСПИ
2008/11/23,21:59

За све оне који воле да спавају( као мој брат ), а не могу лако да утону у сан, препоручујем ову технику: Можете бројати звезде! Када избројите једанаесту звезду, сигурно ћете бити у лепом сну! Зашто? Када их бројите врло лако се уморите у мрачној соби! Како пронаћи звезде за бројање? Једноставно их измислите у својој глави!

Ево још једног савета!

Бројањем оваца такође може брзо да се заспи. Зашто баш овце? Е, то још нико није објаснио! Замислите овце како прескачу ограду на ливади! То сам видела у цртаним филмовима! И заиста делује! Ја сам једном бројала овце и када сам избројала једанаесту већ сам била у сну!

Надам се да ће вам ови савети помоћи да лакше заспите!

Лаку ноћ!Smile

ЕВО И ЦРТЕЖА
2008/11/23,21:31

Ево мало и мојих цртежа! Овај се зове ПРЉАВА ПЛАЖА!

 

ПОПАЦ
2008/11/23,21:00

Једног дана ја и тата смо разговарали о томе како ћу да добијем коментаре на блогу. У једном тренутку видела сам сићушног попца! Скочила сам са столице и вриснула углас: АААААААААААААААААААААААААА!!!!!!!!!!!!!!!!!! СКЛОНИ ГА Surprised!!!!! СКЛОНИ ГАSurprised!!!!!!!!. Тај попац је био као мрвица хлеба а ја сам се уплашила као од неког огромног чудовишта!!!

Тата је попца узео у руку и однео га у траву нашег дворишта.

Попац је отишао код својих другара а ја сам одахнула и пошла у собу да  напишем овај чланак! 
ЛУБЕНИЦА-НОВО ОТКРИЋЕ!
2008/11/23,20:48

Драги читаоци, дошла сам до једног феноменалног открића! Реч је о лубеници! Као што знате, лубеница је врлооо укусна! Ја је обожавам! Прочитала сам много књига о воћу и поврћу и открила да је лубеница ПОВРЋЕ! Ако неко ово није знао, знаће пошто прочита овај чланак!Wink

А имам и још једно откриће!

Да ли сте знали да постоји миришљави пластелин? Све боје дивно миришу, али најлепши мирис имају розе, црвена и наранџаста!

Толико од мене!Smile

КАКО СЕ МЕЊАЈУ ГУМЕ НА АУТОМОБИЛИМА
2008/11/21,22:16


      Аутомобил је једна сива, црна, бела или црвена конзерва на четири точка. Точкови служе аутомобилу да би се он кретао. Да нема гума на точковима аутомобил би се труцкао као фијакер. Ако аутомобилу пукне гума, она мора да се закрпи. То је, на пример, овако: после пуцања гуме мора да се оде код вулканизера. Тамо један човек узме шрафцигер и одшрафи точак. Онда покушава да напумпа гуму. Ако не успе, мора да је закрпи или да је замени новом. На крају точак се враћа на аутомобил.

      А хоћете ли да знате зашто гума пуца? То је вррррлооооо лако схватити! Вожењем аутомобила по трави гума може да стане на коприву и избуши се. Такође, може да нагази и на ексер и опет се избуши. Ако људима пукне гума а вулканизер је далеко онда се они нервирају. И псују! И пуше! Толико се изнервирају да им прокључа глава!

      Толико од мене и у овој категорији! Поздрав!

ДОЖИВЉАЈИ ЈЕДНЕ КАПЉИЦЕ ВОДЕ
2008/11/19,20:27
     Из облака почела је да пада киша. Једна капљица спустила се цвету на латицу. Са латице се скотрљала и пала на лист. Са листа капљица је склизнула низ стабло до кућице на леђима једног пужа. Пуж је капљицу однео до оближње ливаде. У међувремену кишни облаци су се разишли и појавило се сунце које је почело све јаче да греје. Од топлоте капљица се претворила у водену пару и одлетела до једног белог облака где ће чекати нову авантуру!Smile
ВЕОМА НЕСТАШНИ ТАЛАСИ
2008/11/02,19:40

     Када сам била на мору са Кристином, мојом сестром од стрица, једног облачног дана пошли смо са родитељима на плажу. Таласи су били јако велики и опасни. Ипак, пожелела сам да се мало освежим и окупам.Smile

Кристина и ја смо кренуле према мору. Виделе смо да су се таласи мало смирили па смо радосно потрчале.Laughing Али у том тренутку један талас, највећи од свих, страшно нас је запљуснуо! Упомооооооћ!!!Surprised Талас ме је окренуо на леђа! Понестало ми је ваздуха и мислила сам да нећу преживети!!!Surprised Све је потрајало свега наколико секунди! Када су се таласи повукли, окренула сам се и устала. Отворила сам очи, али су оне одједном почеле да ме пеку! Ушла ми је со у очииии!!!Surprised Отрчала сам до својих родитеља, зграбила пешкир и обрисала се. Чак сам и очи брисала али није помогло!!! Узела сам флашу са водом за пиће и посипала се по лицу! После тога било ми је мало боље!

     Била сам тужна јер више нисам могла да се купам. Није се више купала ни Кристина. Могле смо само да тужно  гледамо како мој брат изводи акробације у води!Frown

ДВА ДРУГА
2008/05/09,22:01

   Ишла пољем два друга, а пред њих искочи зец. Два друга се зачудише јер су први пут видели плавог зеца са великим и превеликим зеленим носем. Зец их упита: "Можете ли да ми позајмите 30 динара да купим бурек"? Један друг га упита: "Побогу! Шта ће теби црни зече бурек "? Зец утече у један жбун и поче да плачеCry. Два друга видеше да зецу из очију капљу црвене сузе! ''Зашто тако црвено плачеш"?-зачудише се они. Зец им одговори: "Чиме да прехраним своју породицу кад ви нећете да ми купите бурек"! "Одведи нас до своје јазбине да упознамо твоју породицу"-рекоше два друга. Зец и другови пешачили су шездесет дана и напокон стигли до зечеве јазбине. Кад оно, у јазбини пећина жуте боје на дрвету и у пећини зечићи у облику купуса!!! Зец их послужи последњом храном коју је имао, хоботницом од пре шездесет и три дана!!! Другови се слатко засладише и пре него што одоше својим путем, оставише зечјој породици 10000 динара да купују бурек за доручак, ручак и вечеру!Smile

НЕ МОГУ ДА СЕ ОТАРАСИМ ЈЕДНЕ ОБИЧНЕ МУШИЦЕЕЕЕЕЕ!!!!!!!!!
2008/04/30,14:55

     Када је требало да се спремам за такмичење ОЛОВКА ПИШЕ СРЦЕМ,  у собу ми је ушла једна мала мушица. Узела сам новину пошто нисам имала мухотепало. Мушица је летела лево, десно, напред, назад. Умотала сам новину и чекала...чекала... да мушица стане! И ЗНАТЕ ШТА! ТА ТУПАВА , ГЛУПАВА И ПРОКЛЕТА МУШИЦА НИ ЗА ТРЕНУТАК НИЈЕ ПРЕСТАЛА ДА ЛЕТИ!!!!!!Yell. И тако ме је цело поподне нервирала једна обична МУШИЦА КОЈУ НИСАМ  УБИЛААААААААААААА!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!. А када сам изашла напоље глава ми је ПРОКЉУЧАЛА! Рекла сам углас: НЕРВИРАЈУ МЕ ПЕРУНИКЕ У БАШТИ ЈЕР РАСТУ КАО ЛУДЕ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!YellМој тата ништа није рекао, само је пушио своју ДВАДЕСЕТУ цигарету!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Ужас ужасни!Yell

 

ВОДА
2008/04/06,13:54

Тата je мами говорио о томе како ја не треба да пијем воду пре спавања. Те вечери била сам много жедна  и тата ми је донео вррррлоооо хладну воду!!! Почела сам да пијем. Када сам осетила колико је хладна рекла сам тати: Ово је превише хладно! Али тата ми је само одговорио: Пиј и не лупај! Ја сам опет казала: Ово је превише хладно! Али тата је одговорио исто: Пиј и не лупај! И ТАКО САМ ЈА ЗАСПАЛА СА ПУНИМ СТОМАКОМ ХЛАДНЕ ВОДЕ!!!!!Cry


 

 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS Powered by LifeType and blog.co.yu